Uporaba priklopa oz. tretjega pogonskega kolesa uporabnikom invalidskih vozičkov razbremeni roke in ramena, ki so zaradi poganjanja vozička obremenjena ravno tako ali še bolj, kot so sicer pri hodečih osebah obremenjene noge.

Pri dolgoletni uporabi invalidskega vozička se obremenjenost rok in ramen še stopnjuje, hkrati pa se s starostjo zmanjšuje njihova zmogljivost.

Priklop uporabnikom invalidskih vozičkov omogoča dolgoročno varovanje rok in ramenskega obroča pred preobremenitvijo in predčasno izrabo. Zmanjšuje oziroma lajša tudi posledice že nastalih poškodb, ki so z uporabo vozička na ročni pogon zelo pogoste, kot so kalcinacije ramen, sindrom karpalnega kanala in podobno. Električni priklop uporabnikom omogoča, da brez napora premagujejo večje razdalje, ki jih z ročnim poganjanjem vozička pogosto ne bi zmogli. V takih primerih je priklop pogosto tudi dobra alternativa prevozu z avtomobilom, saj se uporabniku ni treba presedati v avto in iz njega, prav tako mu/ji ni treba zlagati vozička v avto, kar večini osebam, vezanih na rabo invalidskega vozička, predstavlja velik napor.

Poleg praktičnosti, lajšanja že obstoječih poškodb in varovanja funkcije rok in ramen ima priklop tudi pozitiven psihološki in socialni vpliv, saj uporabnikom invalidskih vozičkov omogoča večjo mobilnost, s tem pa povečuje samostojnost in tudi sam občutek samostojnosti, ki je zelo pomemben za dobro počutje. Uporaba priklopa izjemno razširi možnosti druženja in aktivnosti skupaj s hodečimi osebami, pri pešačenju ali kolesarjenju, ter tudi po bolj raznolikem terenu, kot so klanci in neasfaltirane površine. To razširi paleto možnih aktivnosti in destinacij, ki pri vozičku na ročni pogon sicer niso dosegljive.

Priklop tako omogoča  bolj aktivno, družabno in raznoliko preživljanje  časa, ter ohranjanje funkcionalnosti rok in ramen, vse to pa dobrodejno vpliva na uporabnika in na kvaliteto njegovega  življenja.